Naši partneri

GLAVNI PARTNER DUE VITI

VCR Vivai Cooperativi Rauscedo

Istorija

1920. Godine u Rauscedo-u, malom selu u podnožju Karnijskih Alpa, jezgra rasadnika vinove loze počela su da dobijaju svoj oblik.

Posle mnogih peripetija, na inicijativu „autentičnih apostola“, poput Pietra D’Andrea, strastvenog animatora, 1933. godine osnovani su Vivai Cooperativi Rauscedo.

1948. Proizvodnja loznih kalemova premašila je količinu od 3 miliona. Danas je Vivai Cooperativi Rauscedo (VCR) u proizvodnji vinove loze istaknut godišnjom proizvodnjom više od 60 miliona kalemljenih zasada vinove loze. Danas se 250 zaposlenih u kompaniji suočava sa vrlo važnim i teškim zadatkom: osigurati i učiniti lozu dostupnom u 28 vinorodnih zemalja, u kojima kompanija posluje i obezbediti savršen proizvod u pogledu morfološkog, genetskog i sanitarnog kvaliteta.

0
GODINA OSNIVANJA
0
ZAPOSLENIH
0
HEKTARA
0
KOMBINACIJA KALEMLJENA

VCR DANAS

Danas Vivai Cooperativi Rauscedo uzgaja više od 1.100 hektara rasadnika i 1.050 hektara matičnih blokova podloge, što čini ogroman proizvodni potencijal koji omogućava godišnju proizvodnju oko 60 miliona kalemova vinove loze u više od 4.000 kombinacija kalemljenja.
Kapaciteti rasadničkog zemljišta, povoljni klimatski uslovi i vrhunska posvećenost omogućavaju postizanje prosečnog ishoda vinove loze prvog izbora od 75%, sa vrhovima preko 90%; takvi prinosi su drugde jednostavno nezamislivi. Da bi se postigao ovaj nivo kvaliteta, neophodno je da se svi biološki procesi koji su uključeni u proizvodnju, od stvaranja kalusa do ukorenjavanja, sazrevanja i lignifikacije, izvode pod optimalnim uslovima i potom dovode do besprekornog morfološkog kvaliteta.

OSTALI PARTNERI

Scroll to Top